Assistans hos oss

Hur ska du välja anordnare?

Det finns ett stort antal assistansanordnare att välja mellan, stora som små. Storleken i sig säger inget om det är en bra eller dålig verksamhet. Dessutom kan en anordnare vara bra för någon annan, men ändå inte passa dig så bra. På Optimal är det viktigaste att vi kan skapa bra assistans tillsammans, inte att du blir kund till varje pris.

Vi tar ett helhetsansvar för Din assistans. Du har alltid full inblick i vad som görs. Du styr själv hur mycket eller lite stöd/hjälp du vill ha i din assistans. Vi arbetar efter FK’s riktlinjer och följer de lagar och avtal som reglerar LSS och LASS.

Som Kund har du en egen kontaktperson/ uppdragschef som är Dig och Dina assistenter behjälplig med stort som smått i Din assistans, som t ex vägledning, rekrytering, schemaläggning, ersättning av sjukfrånvaro, semesterplanering, ansökningar till myndigheter m.m.

För att Du och Dina assistenter skall kunna skapa bra assistans, finns som stöd bl.a. schemalagda personalmöten, coachning, handledning, friskvård, utbildningar och föreläsningar m.m